Shopify
5 min read

Shopify webshop laten maken, wat zijn de kosten? (2023)

Shopify webshop laten maken, wat zijn de kosten? (2023)
Written by
Jordy Sterk
Published on
December 30, 2022

Shopify webshop laten maken, benieuwd wat de kosten zijn in 2023? In dit artikel vertel ik meer waar je op moet letten.
Shopify is inmiddels hard op weg om ook in Nederland de grootste e-commerce aanbieder te worden. Waar moet je opletten bij het maken van een Shopify website en wat voor kosten komen er bij kijken?

Wat zijn de ontwikkelkosten van een Shopify Webshop?

Een webshop laten bouwen kost gemiddeld tussen € 2000 en € 20.000, wat aantoont hoe verschillend projecten van elkaar zijn. Het is dus belangrijk om onderzoek te doen naar jou wensen en/of dat wel binnen het budget valt. Er zijn vele gratis Thema’s te vinden die al vrij goed zijn om je business te starten. Maar wil een stap beter, dan zijn er ook betaalde thema’s met meer opties en mogelijkheden. Mocht dat niet genoeg zijn dan kan je een volledig maatwerk thema laten ontwikkelen.

De kosten zijn te verdelen in verschillende gradaties.

Basic 1500 - 5000 Euro
Je kiest een Thema en wil gebruik maken de opties die het thema aanbiedt. Je vindt verdere toevoegingen of eigen merkidentiteit minder belangrijk voor nu. Er worden geen nieuwe features ingebouwd. Je krijgt een training om de webshop verder te onderhouden.

Pro vanaf 5000,- Euro
Dit pakket is geschikt voor jou als je al wat verder bent in je business. Je hebt al inkomsten, maar je webshop moet mee met de toekomst. Om kosten te besparen kiezen we een thema uit en passen we deze helemaal aan zodat het perfect aansluit bij jouw merk. Een training zorgt ervoor dat je zelf de content kan beheren en makkelijk je weg kan vinden in Shopify.

Maatwerk webshop vanaf 10.000,- Euro
Wanneer je het allerbeste wil, dan moet je de webshop van scratch laten bouwen. Hierdoor is je webshop extreem snel. Er wordt tenslotte alleen gebouwd wat nodig is. Voordat de webshop gebouwd wordt, bekijken we eerst het design en waar nodig designen wij een nieuwe webshop die conversiegericht is. Als je voor goud wil gaan, dit is wat je wilt!

Wat zijn de kosten van Shopify?

Welk Shopify abonnement is het beste om te kiezen? Dit is afhankelijk van hoeveel je in een maand verkoopt, of je gebruikt maakt van Shopify payments of Mollie en welke Shopify-functies je nodig hebt.


DE SHOPIFY ABONNEMENTEN

Shopify heeft drie abonnementen beschikbaar.

Basic Shopify - €21/maand + 2.2% and 20p per transaction
Shopify - €58/maand + 1.9% and €0.25 per transactie
Advanced Shopify - €285/maand + 1.6% and €0.25 per transactie
Shopify Plus - Vanaf $2000/maand

Shopify maakt ook onderscheid in de payment provider. Kies je voor een externe partij zoals Mollie? Dan komt daar bij Basic Shopify nog 2% commissie bovenop. Dat betekent dat als je hoger volume hebt je al snel goedkoper uit bent met de duurdere pakketten.
Je kan iedere maand veranderen van pakket, zonder extra kosten!

Wanneer Shopify Plus?
Is jouw business echt klaar om op te schalen, zet jouw shop meer dan € 1.500.000 per jaar om? Dan is Shopify Plus een aanrader. Je hebt geen commissiekosten meer en een legio aan Premium opties, zoals het automatiseren van backoffice taken. Uitgebreide rapporten en adviezen.

Wat is Shopify?

Shopify (Plus) is het meest schaalbare e-commerce platform van de wereld. Concentreer op de groei van jouw bedrijf zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de technologie.

Voordelen van Shopify

HELEMAAL NAAR WENS TE MAKEN
We kunnen een unieke website bouwen die recht doet aan jouw merk, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat je over de functies beschikt die je nodig hebt.

ONEINDIGE SCHAALBAARHEID

Maak je nooit meer zorgen over de schaalbaarheid. Shopify Plus kan een miljoen pageviews per minuut aan en heeft een gemiddelde uptime van 99,99%. Kortom, jouw business staat 24/7 online, beloofd!

INTEGRATIES DIE HET JE MAKKELIJK MAKEN

Het gaat niet alleen om conversie, we verbeteren de bedrijfsvoering door Shopify te integreren met uw ERP-, OMS- en WMS-systemen.

BEST-IN-CLASS APP ECOSYSYSTEM
Van reviews, tot zoeken, tot betalingen, tot verzending. Shopify beschikt over een breed scala aan partners van wereldklasse.

ALTIJD UP-TO-DATE
Vergeet het patchen. Shopify voldoet aan PCI-DSS Level 1 en wordt voortdurend geüpgraded om de nieuwste veiligheidsbedreigingen aan te pakken. Het gaat je kosten besparen, je hoeft niemand meer in te huren die maandelijks de updates door moet voeren.

Het proces in 5 stappen van een webshop laten maken in Shopify Wat kan je precies verwachten bij de start van de ontwikkeling van een nieuwe webshop. In 5 stappen leg ik uit wat de workflow van webshop ontwikkeling voor jou als klant er ongeveer uit komt te zien.

Als je voor het eerst je webshop ontwikkeling gaat uitbesteden, is het van belang dat stappen zo eenvoudig mogelijk zijn om zorgen weg te nemen.


Stap 1: Kick-off meeting

De eerste kick-off meeting is belangrijk voor het starten van een nieuw webshop project. Het geeft je de mogelijkheid om input te geven over de doelstellingen van de onderneming en duidelijkheid te geven over de scope van het project. De opdrachtgever en opdrachtnemer gaan bepalen wat de roadmap zal zijn voor het project gezamenlijk, en vergeet zeker de deadlines niet. Stap 2: Research & Design

Tijdens de eerste meeting heb je al de kans gekregen om input te geven over de richting van de nieuwe shop. De designer en ontwikkelaar zal daarnaast nog meer onderzoek doen naar wat er speelt in de markt en hoe we een unieke waarde propositie kunnen creëren in de markt met een frisse look.

Op basis van het onderzoek zal er een design worden gemaakt. Het kan zijn dat in sommige gevallen ook nog wireframes worden gemaakt, echter is dit per case verschillend. Dit heeft met name met de complexiteit van de shop te maken.

Bij Newfive bespreken we het design in een online-meeting en onderbouwen we de ontwerpkeuzes altijd op basis van onze kennis en expertise. Grote kans dat je nog wat punten wilt aanpassen, dit doen we dan direct live in de call. We vinden het belangrijk dat jij en jouw klanten gelukkig worden van het design.

Shopify webdesign laten maken
Webshop wireframe

Stap 3: De ontwikkeling

Nadat er een klap op is gegeven en iedereen trots is op het nieuwe design, gaat de developer er mee aan de slag om het 1-op-1 over te nemen. De ontwikkelfase is vaak de langste van alle fases, afhankelijk hoe complex de webshop is. Het is relatief rustige periode voor klanten, aangezien er weinig feedback nodig is. Totdat het eerste prototype wordt opgeleverd. 


Stap 3B: Data migratie naar Shopify (Alleen van toepassing voor migraties naar Shopify)
Mocht je momenteel al een webshop hebben op een ander platform, dan zullen we de data moeten migreren. Denk aan product data, klanten data, oude bestellingen en kortingscodes.

Stap 4: Kwaliteit check & Feedback

Om de lancering tot een succes te brengen is het van belang dat de hele website grondig wordt getest. Wij hebben een Quality Assurance Tester, die volgens strenge eisen de website gaat testen. We verwachten dat de klant de website ook gaat testen. Het is belangrijk dat je hier aangeeft wat je graag nog anders zou willen zien.

Stap 5: De lancering

Als de webshop alle tests heeft volstaan, kan het ingepland worden voor een livegang. Echter, hier stopt het werk niet. Het e-commerce landschap is continue in beweging, er zullen altijd trends en seizoenen zijn waar je op moet inspelen. Hou dus rekening mee dat de webshop in doorontwikkeling blijft. Zo zorg je dat je altijd de beste ervaring kan bieden voor je bezoekers.

Waar je op moet letten bij het laten maken van een Shopify webshop?

Een webshop komt meer bij kijken dan je soms denkt. Het is dus goed om bewust te zijn van een aantal punten waar je zeker rekening mee moet houden bij de bouw van een nieuwe webshop.

Mobiel vriendelijk
Wij zijn bij veel van onze klanten dat 80% en soms wel 90% van de bezoekers mobiel is. Een perfecte lay-out voor mobiel is dus essentieel om jouw webshop tot een succes te maken. Vragen dan ook na bij het bureau hoe zij de snelheid van de webshop kunnen optimaliseren.

Snelle laadtijd en Core Web Vitals Proof
Een snelle website, geeft een positief effect op het conversiepercentage. Daarnaast vindt Google het ook steeds belangrijker worden en voegt die iets toe aan SEO. 

SEO vriendelijk
Om niet volledig afhankelijk te zijn van advertenties is het aan te raden om veel tijd te besteden aan SEO-optimalisatie. Als je een webshop laat ontwikkelen, zorg dan aan de developer wat er onder de motorkap aan technische seo optimalisaties worden gedaan, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt achteraf. 
Je bent natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor de content, mits je dit niet uitbesteed.

Snelle webshop laten maken shopify

Productfoto’s van een ander level
Zorg dat je veel tijd en aandacht besteed aan al je productfoto’s dit is de eerste impressie die de klant heeft met jouw product. Maak unieke content en test hoe je de productfoto’s iedere keer naar een hoger niveau kan tillen.
Bonus tip: zorg voor lachende mensen op productfoto’s, dit vinden mensen doorgaans prettig en er zijn tal van onderzoeken te vinden die bevestigen dat het conversie verhogend kan zijn.


Zorg ervoor dat je er zeker van bent dat het bedrijf dat je kiest dit met succes kan doen, zodat je geen data verliest. Of nog veel erger, posities in Googles zoekresultaten. Wij van Newfive hebben al meerdere migraties gedaan, benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken?
Neem contact op

Newfive Insights

Wil je op de hoogte blijven van wat er in de sector gebeurt? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en laat de updates naar je toe komen.

Door je in te schrijven gaat je akkoord met ons Privacybeleid.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het aan de experts over. Neem contact op voor meer informatie.

Wat zijn de kosten voor de bouw van een Shopify Webshop?

‍Een Shopify webshop laten bouwen kost gemiddeld tussen € 2000 en € 20.000. De kosten kunnen erg uiteenlopen, dit is afhankelijk hoeveel tijd een ontwikkelaar of designer er mee bezig is om tot het gewenste resultaat te komen. Shopify Thema's zijn een goed begin, echter zul je bij groei tegen beperkingen aanlopen, dan is de vervolgstap al snel maatwerk implementatie.

Wat zijn de maandelijkse kosten van Shopify?

Shopify heeft 3 abonnementen: Basic Shopify - €1/maand, Shopify - €58/maand, Advanced Shopify - €285/maand, Shopify Plus - Vanaf $2000/maand‍ (Enterprise)

Wat is belangrijk bij het laten maken van een Shopify webshop?

Zorg ervoor dat je nieuwe webshop mobiel vriendelijk is en op alle andere schermen er goed uit ziet. Zorg dat je webshop snel is en Core Web Vitals behaald. Ben kieskeurig op apps, teveel apps zorgen voor een vertraging van de laadtijd. Maak gebruik van de conventies die er zijn, zodat de bezoeker een gelikte ervaring hebben over alle pagina's van je webshop.