5 min read

€2500 subsidie voor (online) retailers

€2500 subsidie voor (online) retailers
Written by
Jordy
Published on
December 30, 2022

Goed nieuws, We zijn officieel aangemeld als ICT-partner voor de subsidie regeling van "De digitale zaak". 

 

De subsidie in het kort

U kunt advies inwinnen en/of digitale technologie aanschaffen en implementeren. De subsidie hiervoor is 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 2.500, waarvan maximaal € 500 voor advies. 
Het ontwikkelen of doorontwikkelen van een webshop valt hier dus volledig onder. 

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

Mijn Digitale Zaak is bedoeld voor bedrijven met personeel die over het laatste afgesloten boekjaar 2 tot 50 werknemers in dienst hadden en een jaaromzet hadden van maximaal € 10 miljoen.

Voor meer informatie: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/mijn-digitale-zaak

Wil je deze kans niet laten liggen?

Neem dan direct contact op met jordy@newfive.nl

Beschrijf de mogelijke case, ontvang een offerte en zorg dat je aan alle voorwaarden voldoet om de subsidie aan te kunnen vragen. 

Newfive Insights

Wil je op de hoogte blijven van wat er in de sector gebeurt? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en laat de updates naar je toe komen.

Door je in te schrijven gaat je akkoord met ons Privacybeleid.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het aan de experts over. Neem contact op voor meer informatie.

Wie kan de subsidie aanvragen?

Mijn Digitale Zaak is bedoeld voor bedrijven met personeel die over het laatste afgesloten boekjaar 2 tot 50 werknemers in dienst hadden en een jaaromzet hadden van maximaal € 10 miljoen. U mag deze subsidie alleen ontvangen als u daarmee het de-minimisplafond niet overschrijdt. Dat is een regel vanuit de Europese Commissie, om te zorgen voor eerlijke concurrentie. Het algemene maximumbedrag is € 200.000 per zelfstandige onderneming over een periode van 3 opeenvolgende belastingjaren. Voor bepaalde sectoren geldt een lager maximumbedrag. U geeft aan dat u hieraan voldoet via een zogenoemde verklaring de-minimissteun. Deze verklaring is verwerkt in het aanvraagformulier voor Mijn Digitale Zaak en hoeft u dus niet apart in te dienen.

Wat zijn de voorwaarden voor de subsidie?

U kunt Mijn Digitale Zaak aanvragen vanaf 22 juni 2022, 9:00 uur tot en met 30 november 2022, 17:00 uur. U logt in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u minimaal niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig. Met de subsidie via Mijn Digitale Zaak kunt u advies inwinnen en/of technologie aanschaffen om uw basis op orde te krijgen op het gebied van digitalisering. Om u hierin wegwijs te maken, kunt u als retailondernemer starten met de praktische routekaart en digitaliseringsscan. Het stappenplan in het kort:

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

U kunt advies inwinnen en/of digitale technologie aanschaffen en implementeren. De subsidie hiervoor is 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 2.500, waarvan maximaal € 500 voor advies. U kunt meerdere offertes indienen tot het maximale bedrag is bereikt. Dat moet u wel in 1 aanvraag doen. Een aantal zaken komen niet in aanmerking voor subsidie: Aankoopadvies door de leverancier van de technologie die u wilt aanschaffen of implementeren. Diensten of producten die niet aansluiten bij wat de leverancier normaal gesproken levert. Betaalde social media abonnementen. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst, tot het totale budget op is. Het loont dus als u er op tijd bij bent.